Ny publikation om forandringskræfter

Operate udgiver publikation som en samlet model til at forstå og forløse store forandringer.

Skyer på himmel

Et lille skridt mod store forandringer

Der er brug for en revolution i måden, vi forstår og arbejder med samfundsforandringer. Det paradigmeskifte vil vi gerne bidrage til med denne publikation. Omkring os ser vi en spirende erkendelse af, at vi skal – og kan – lykkes med at skabe store og vigtige forandringer i vores samfund. En erkendelse af at det haster, men også af at vi skal droppe de hurtige lappeløsninger og løfte ambitionerne.

Forandringstempoet stiger, fordi mængden af udfordringer og deres kompleksitet eksploderer. Klimakrise, coronakrise, sundhedskrise, velfærdskrise, fødevarekrise osv. De forbundne kriser har ført til, at mange komplekse problemer søger løsninger. Derfor har vi brug for en revolution i måden, vi tænker forandringer. Vi har været for ensidigt optaget af at finde på nye løsninger fra centralt hold. Vi har haft for lidt fokus på, hvordan vi får løsninger til at virke og får de mennesker og aktører, de vedrører, med.

Denne publikation er et skub på den bevægelse. Her udfolder vi vores vision for, hvordan vi kan forløse stærke forandringskræfter, knække stædige problemer og indfri ambitioner om en fremtid, der er markant bedre end i dag. Vores tilgang bygger på Operates mangeårige erfaring med at sikre opmærksomhed, skabe engagement og flytte adfærd omkring vigtige samfundsforandringer. Men i de tanker, vi deler her, står vi også på skuldrene af mange andre fra ind- og udland - teoretikere såvel som praktikere.

Forandringstrekant
 
Forandringstrekanten er et analytisk og strategisk værktøj. Vi bruger den til at forstå, hvad der skaber et problem. Læs mere om anvendelse i publikationen.

Denne publikation er skrevet i en ånd af optimisme og begejstring for den nytænkning omkring forandringer, der udfolder sig i disse år. Og med en ambition om at give forandringsmusklerne i Danmark en kraftindsprøjtning, så vi sammen kan løfte de vigtige udfordringer, vi som samfund står over for.

Klik her for at få adgang til publikationen.